Ik heb een arbeidsconflict met mijn werkgever, wat kan ik doen?

Ik heb een arbeidsconflict met mijn werkgever, wat kan ik doen?

Een slechte relatie met uw werkgever kan uw plezier op het werk verpesten. Een arbeidsconflict begint vaak met groeiende irritaties op het werk, gebrek aan communicatie, toenemende wantrouwen en geen werkplezier meer beleven. Als dit te lang blijft voortduren kan de werknemer ziek uitvallen. Het is belangrijk om met uw werkgever hierover te praten en soms helpt het om nieuwe afspraken te maken.

Rechten bij een arbeidsconflict

Als werknemer moet u in beginsel doen wat uw werkgever van u vraagt, zolang het redelijk is. Het kan zijn dat u als werknemer niet akkoord gaat met bepaalde beslissingen van uw werkgever. Bijvoorbeeld wanneer uw werkgever vraagt om een overplaatsing of functiewijziging. Je werkgever mag de inhoud van uw functie niet zomaar zonder uw toestemming wijzigen, tenzij dit in uw arbeidsovereenkomst staat. Dit wordt een eenzijdig wijzigingsbeding genoemd. Ook mag uw werkgever u niet ontslaan zonder dat u eerder een waarschuwing hebt gehad.

Neem gerust contact op

Komt u er met uw werkgever niet uit en wilt u misschien zelf ontslag nemen? Neem dan contact op met Orduseven-Semerci Advocatuur. In een uitgebreid adviesgesprek kunt u uw verhaal doen en advies krijgen over uw rechten als werknemer. Zo kunnen we samen kijken naar de (juridische) mogelijkheden om het arbeidsgeschil op te lossen.